Υλικά

800 γρ. γάλα

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 κ.σ. καφέ, στιγμιαίο σε σκόνη

200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

Για τη σύνθεση

200 γρ. σαντιγί

1 κ.σ. κανέλα

Για το σερβίρισμα

πουράκια

δυόσμο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τον καφέ και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να σφίξει το μείγμα.

Σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε την κουβερτούρα γάλακτος κομμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε για να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε 4 ποτήρια. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει το μείγμα.

Μοιράζουμε τη σαντιγί, την κανέλα και σερβίρουμε με τα πουράκια και τον δυόσμο.

Πηγή: Akis Petretzikis



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Μυρωδάτο και αφράτο κέικ μήλου!