Το φτέρνισμα είναι ένας φυσικός μηχανισμός του οργανισμού μας για να απαλλαγούμε από οτιδήποτε ανεπιθύμητο έχει προσκολλήσει στο ρινικό πέρασμα. Τα μωρά φτερνίζονται πολύ συχνά και ιδιαίτερα τις πρώτες εβδομάδες ζωής τους. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Το φτέρνισμα είναι μία υγιής αντίδραση του μωρού που υποδηλώνει ότι το νευρικό του σύστημα δουλεύει σωστά. Οι ρινικές δίοδοι του μωρού είναι πολύ μικρότερες από αυτές των ενηλίκων για αυτό και φράζουν πιο εύκολα από τη σκόνη, τη βλέννα ή ακόμα και το μητρικό γάλα. Επίσης, το φτέρνισμα είναι κομμάτι της ανάπτυξη του βρέφους, καθώς μαθαίνει σταδιακά να αναπνέει από τη μύτη, ενώ προστατεύει το μωρό και από την εισβολή μικροβίων και σωματιδίων.

Τα μωρά είναι τρισχαριτωμένα ό,τι και αν κάνουν και το φτέρνισμα δεν αποτελεί εξαίρεση. Η μικρούλα που πρωταγωνιστεί στο βίντεο με ένα της φτέρνισμα κατάφερε να γίνει viral στο TikTok. Τα στιγμιότυπα απαθανάτισαν οι γονείς του και τα ανήρτησαν σε ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.  Το βίντεο έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα πάνω από 130 προβολές και περισσότερα από 3 εκατομμύρια likes.

Δείτε το βίντεο στο mothersblog.gr

 


  Διάβασε ακόμη:

Αναγνώστρια του Woman'sDiary μας δίνει ιδέες για το τέλειο παιδικό πάρτυ

Τρόποι για να μην ξυπνάει το μωρό σου νωρίς το πρωί