Υλικά

Για τη μαρμελάδα

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

20-30 γρ. νερό

500 γρ. φράουλες

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τα pancakes

250 γρ. τυρί κρέμα

50 γρ. σπορέλαιο

1 αβγό, μεσαίο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 πρέζα αλάτι

120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

1 κ.γ. χυμό λεμονιού

2 κ.σ. σπορέλαιο, για το ψήσιμο

Για το frosting

250 γρ. τυρί κρέμα

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

δυόσμο

βρώσιμα λουλούδια

Εκτέλεση

Για τη μαρμελάδα

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε μέσα τη ζάχαρη και το νερό.

Κόβουμε τις φράουλες σε ροδέλες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη βανίλια και βράζουμε για 10 λεπτά για να δέσει το μείγμα.

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τα pancakes

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το σπορέλαιο, το αβγό, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για να δέσει το μείγμα και γίνει μια πηχτή πάστα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και απλώνουμε 1 κ.γ. σπορέλαιο.

Βάζουμε σε δόσεις το μείγμα στο τηγάνι, με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Ψήνουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά για να πάρουν χρώμα και να ψηθούν μέχρι μέσα.

Για το frosting

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, την άχνη, τη βανίλια, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε 4 pancakes στο πιάτο σερβιρίσματος, απλώνουμε 1 κ.σ. από το frosting, 1 κ.σ. από τη μαρμελάδα και σερβίρουμε με δυόσμο και βρώσιμα λουλούδια.

Πηγή: Akis Petretzikis



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Σου περισσεύουν μπανάνες; Φτιάξε μπανόφι!