Το καλοκαίρι πλησιάζει και η σκέψη όλων μας πηγαίνει απευθείας στην παραλία και το σώμα μας! Η αλήθεια είναι πως το πρόβλημα της κυτταρίτιδας απασχολεί σχεδόν όλες τις γυναίκες κάθε τέτοια εποχή (κυρίως!) καθώς τα ρούχα λιγοστεύουν και το πρόβλημα είναι πιο εμφανές!

Αρχικά, αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να μην πανικοβληθούμε και φυσικά να αγαπήσουμε το σώμα μας με τις ατέλειες του, ειδικά όταν αυτές δεν είναι εύκολο να τις ξεφορτωθούμε. Δευτερευόντως, μπορούμε να εστιάσουμε στο πρόβλημα και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε ώστε να το μειώσουμε! 

Το δέρμα σε κάθεμία από εμάς είναι διαφορετικό και για τον λόγο αυτό χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση και θεραπεία επομένως ένας ειδικός θα μας βοηθήσει να βρούμε λύση. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις ώστε να πεις "αντίο" στην όψη φλοιού πορτοκαλιού που εντοπίζεις σε διάφορα σημεία του σώματός σου!

#1 Μασάζ 

Το μασάζ έχει ευεργετική δράση στην επιδερμίδα και ειδικά στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.  αφού με τον τρόπο αυτό κυκλοφορεί καλύτερα το αίμα στις περιοχές που εμφανίζουν αυτή την αντιαισθητική όψη κι έτσι το δέρμα ανανεώνεται και αποβάλλει τις τοξίνες ευκολότερα. Ιδανικά τρίψε καθημερινά από πάνω μέχρι κάτω το σώμα σου με ένα σφουγγάρι μπάνιου για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και η ανανέωση θα είναι εντονότερη.

#2 Ενυδάτωση

Το σημαντικότερο βήμα για να αντιμετωπίσεις την κυτταρίτιδα είναι το νερό. Μπορείς να χαρίσεις στο δέρμα σου ελαστικότητα και λάμψη αν καταναλώνεις τουλάχιστον 2 λίτρα νερό κάθε μέρα. Επίσης, ένας φυσικός χυμός μπορεί να προσφέρει βιταμίνες που βοηθούν στη σύσφιξη του δέρματος. Πρέπει, όμως, και να προσέξεις τι να μην καταναλώνεις, αν θέλεις να απαλλαγείς από την “όψη του πορτοκαλιού”. Ροφήματα όπως ο καφές επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς κάνει κατακράτηση νερού και προκαλεί δυσκολία στην κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, φρόντισε όσο γίνεται να αποφεύγεις και τα αναψυκτικά, ειδικότερα όσα έχουν ζάχαρη.

#3 Άσκηση

Καλές οι κρέμες και τα tips αλλά η βάση όλων είναι η εκγύμναση του σώματός σου! Η γυμναστική μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις πιο σφιχτό και λείο δέρμα, σε συνδυασμό πάντα με την σωστή διατροφή. Υπάρχουν ασκήσεις ιδανικές για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας (πχ squats, donkey kicks κτλ, θα τα γράψουμε σε επόμενο άρθρο).  Εκτός όμως από αυτές τις ασκήσεις μπορείς να ξεκινήσεις το καθημερινό τρέξιμο ή αν δεν έχεις αρκετό χρόνο να ξεκινήσεις το περπάτημα ή το ποδήλατο.

#4  Διατροφή

Μην ξεχνάς ότι η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη μείωση της κυτταρίτιδας. Απόφυγε το περιττό αλάτι και τη ζάχαρη και θα δεις σίγουρα αποτελέσματα. 

#5 Τα κατάλληλα προϊόντα 

Εκτός από την ενυδάτωσή του οργανισμού σου με νερό, εξίσου σημαντική είναι και η ενυδάτωση της επιδερμίδας σου. Στην αγορά υπάρχουν πολλές κρέμες ειδικές για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης, βρες αυτό που ταιριάζει στο δικό σου τύπο δέρματος και ξεκίνα μια ρουτίνας περιποίησης! 

   Διάβασε ακόμη:

Ζουμερά οπίσθια με μια και μόνο άσκηση!

Spinning: οφέλη και αποτελέσματα