Αυτές οι ιδέες και οι δραστηριότητες θα σε βοηθήσουν να αφήσεις το περιβάλλον τόσο υπέροχο όσο το βρήκες.

Eco-friendly tips για το σωστό camping του φετινού καλοκαιριού

Αν έχεις σχεδιάσει να κάνεις camping φέτος το καλοκαίρι και ετοιμάζεις ήδη τις αποκευές σου, καλό θα είναι όσο φτιάχνεις τα πραγματά σου αλλά και όσες μέρες παραμείνεις εκεί, να αφήσεις την οικολογική σου συνείδηση ​​να είναι ο οδηγός σου σε αυτή την εμπειρία.

Πάρε μόνο τα απαραίτητα

Καλό θα είναι να μην αφήσεις στο σπίτι τα νέα, ακριβά ρούχα που αγόρασες, μαζί με αυτά και το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνει η κατασκευή τους, Αντ' αυτού, προτίμησε να πάρεις μεταχειρισμένα είδη και ρούχαν μαζί σου.

Προτίμησε ήσυχα μέρη

Ορισμένα camping, όπως και ορισμένες πόλεις, υποφέρουν από υπερτουρισμό. Γιατί να επιλέξεις, λοιπόν, έναν τέτοιο προορισμό; Παράλειψε τα δημοφιλή σημεία που διαφημίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναζήτησε πιο ήσυχα μέρη.

How to plan a traceless eco-friendly camping trip

Δώσε βάση στα απορρίμματα

Συσκεύασε επαναχρησιμοποιήσιμες προμήθειες (πιάτα, μαχαιροπίρουνα, φλιτζάνια και μπουκάλια νερού) και όχι είδη μίας χρήσης. Πάρε μαζί κάδους για να διαχωρίσεις τα ανακυκλώσιμα από τα σκουπίδια στο camping. Μην αφήνεις απορρίμματα σε έναν δακτύλιο φωτιάς, καθώς τα περισσότερα από αυτά αποσυντίθενται αργά, όπως για παράδειγμα μια μπανανόφλουδα που θέλει έως και δύο χρόνια.

Πάρε μαζί σου μόνο βιοδιασπώμενα είδη υγιεινής

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μπορεί να περιέχουν συστατικά που είναι βλαβερά για το περιβάλλον. Για χρήση στο camping, φρόντισε να προμηθευτείς οδοντόκρεμες, σαπούνια, σαμπουάν και άλλα προϊόντα υγιεινής που φέρουν ρητά την ένδειξη βιοδιασπώμενα.

Πηγή: Queen.gr  Διάβασε ακόμη:

Ζουμερά οπίσθια με μια και μόνο άσκηση!

Spinning: οφέλη και αποτελέσματα