Φεύγεις για διακοπές και τα λουλούδια στο μπαλκόνι σου ή τον κήπο σου χρειάζονται την περιποίηση τους...Τι κάνεις σε αυτή την περίπτωση ώστε να μην τα βρεις μαραμένα ή κατεστραμμένα;

Αυτόματο πότισμα Μπορεί να μην είναι πολύ οικονομικό αλλά σε βάθος χρόνου θα κάνετε σίγουρα απόσβεση. Το καλό με το αυτόματο πότισμα είναι πως μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όλο το χρόνο ακόμα και όταν είστε στο σπίτι με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να ασχολήστε καθόλου με τα φυτά σας. Το μόνο που ίσως πρέπει να προσέξετε είναι να βάλετε καινούργια μπαταρία στο μηχάνημα έτσι ώστε να μην σταματήσει να λειτουργεί όσο λείπετε από το σπίτι.

Σακουλάκια αυτόματου ποτίσματος Πρόκειται για σακουλάκια τα οποία κυκλοφορούν σε κουτάκια των 5 και των 10. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε νερό στο κάθε σακουλάκι και να το φυτέψετε ανάποδα μέσα σε κάθε γλαστράκι. Με αυτόν τον τρόπο θα ρουφάει λίγο-λίγο το νερό η κάθε γλάστρα. Να θυμάστε πως αυτά τα σακουλάκια κρατάνε για περίπου 10 μέρες. Αν έχετε μεγάλες γλάστρες τότε καλό θα είναι να πάρετε μεγάλα σακουλάκια. Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να κάνετε με πλαστικά μπουκάλια από νερό ή αναψυκτικά τα οποία λειτουργούν με την ίδια ακριβώς λογική. Γεμίζετε με νερό και κάνετε μια τρύπα στο πώμα τους. Τα γυρίζετε ανάποδα και τα χώνετε στο χώμα.

Ειδικό ζελέ Στα φυτώρια μπορείτε να βρείτε ένα ειδικό ζελέ που συγκρατεί την υγρασία. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε τρύπες στο χώμα κοντά στη ρίζα του φυτού και να βάλετε την ειδική σκόνη μέσα. Με το που θα ρίξετε νεράκι πάνω στ χώμα σας η σκόνη θα γίνει ζελέ το οποίο αυτό που κάνει είναι να διατηρεί την υγρασία για αρκετές ημέρες.  Διάβασε ακόμη:

Φτιάξε τα δικά σου διακοσμητικά βάζα με χρωματισμένη άμμο

Όμορφα και νοικοκυρεμένα! Ιδέες για να αποθηκεύσεις όλα σου τα καλλυντικά (Εικόνες)