Στα ψηλά βουνά της χώρας μας, μέσα στα δασοσκέπαστα τοπία τους, κάποιοι άνθρωποι με μεράκι και ταλέντο έστησαν υπέροχες ταβέρνες, στις οποίες διατηρείται ατόφια η μεγάλη κρεατοφαγική παράδοση που διακρίνει όλη την ορεινή Ελλάδα.

Πολλοί από αυτούς, μάλιστα, έχουν δικά τους κοπάδια ή εκτρέφουν οι ίδιοι τα ζώα τους. Κάποιοι, πάλι, προσμετρούν στις πρώτες ύλες τα κηπευτικά που φυτεύουν στα μποστάνια τους, ενώ άλλοι συνηθίζουν να μαζεύουν μόνοι τους τα μανιτάρια και τα άγρια χόρτα που χρησιμοποιούν. Επιπλέον, φτιάχνουν προζυμένιο ψωμί σε παραδοσιακούς ξυλόφουρνους και φέρνουν καθημερινά στα τραπέζια τους συνταγές από τις τοπικές κουζίνες, τις οποίες συντροφεύουν με νόστιμα τυριά από ντόπιους τυροκόμους, πίτες με χειροποίητο φύλλο και κρασί από μικρά οινοποιεία.

Με τον καιρό λοιπόν να κρυώνει πια σιγά-σιγά και τα βουνά να μας καλούν, διαλέξτε δίπλα σε ποιο τζάκι της Ευρυτανίας, της Αρκαδίας, των Ζαγοροχωρίων, της Καρδίτσας, των Σερρών ή της Ξάνθης θα θέλατε να ξεχαστείτε με ένα ποτήρι κρασί και με τα αρώματα του εκλεκτού φαγητού και του φρεσκοψημένου ψωμιού.

 

Η συνέχεια στο Travel.gr  Διάβασε ακόμη:

Ξέρουμε που θα φας το καλύτερο pancake της Αθήνας!

Φύγαμε για πρωινό στο αγαπημένο Theory Bar & More!