Υλικά
80 γρ. βούτυρο
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
4 αυγά, μεσαία
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το σερβίρισμα
ζαχαρούχο γάλα
τρούφα σοκολάτας
Αποθήκευσε τα υπόλοιπα συστατικά στη λίστα για τα ψώνια σου.
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 30 δευτερόλεπτα, να λιώσει.
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ζαχαρούχο γάλα και το λιωμένο βούτυρο, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 10x30 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Ξεφορμάρουμε το κέικ και το κόβουμε σε κομμάτια.
Προαιρετικά, αλείφουμε μερικά κομμάτια με ζαχαρούχο γάλα και τα βουτάμε σε τρούφα σοκολάτας.
Σερβίρουμε.
Πηγή: Akis Petretzikis
Διάβασε ακόμη: